Briosa Kringle estonian

Reteta culinara Briosa Kringle estonian din categoria Dulciuri. Specific Estonia. Cum sa faci Briosa Kringle estonian

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Briosa Kringle estonian

 

De mult vroiam sa fac aceasta briosa ... Am asteptat 24 februarie cand este ziua  nationala a Estoniei . Estonia este o tara baltica, alaturi de suratele ei, Letonia si Lituania. Cu 1.300.000 de locuitori si o suprafata de 45.000 de kilometri patrati, este cea mai mica dintre statele care inconjoara Marea Baltica. In zona se intalnesc curentii oceanici cu vanturi reci de pe continent, dar temperatura medie in timpul anului este una comfortabila de 15 - 20 de grade Celsius. Nu exista munti, nici macar dealuri in schimb in Estonia se gasesc paduri (ce acopera 40% din suprafata tarii) si lacuri (peste 1400). Estonienii sunt inruditi cu finlandezii, iar limba lor are influente finlandeze si unguresti. Mancarea traditionala estoniana isi are radacinile in mancarea familiilor de la tara, bazata pe carne de porc, cartofi si legume din gradina. Principalele influente culinare vin de la germani, care au condus Estonia mai multe secole. Specialitatile nationale sunt Sult (piftie de vitel), Taidetud vasikarind (friptura impanata de vitel), Rosolje (hering cu otet si sfecla), gasca umpluta cu mere si prune si supa de bureti. Bauturile traditionale sunt berea Saare, vinul fiert si Vana Tallinn. (sursa : http://limbimoderne.blogspot.fr/)

Ingrediente Briosa Kringle estonian

300g de făină

12 cl de lapte caldut

1 linguriță zahăr

1 ou

30 g unt la temperatura camerei

1 plic de drojdie uscata

un vârf de cuțit de sare

1 lingura ulei de masline

3-4 linguri nutella, crema de ciocolata

chips-uri de ciocolata alba (facultativ)

zahar pudra

Categorii