Briosa portugheza - Bolo Rei

Reteta culinara Briosa portugheza - Bolo Rei din categoria Dulciuri. Specific Portugalia. Cum sa faci Briosa portugheza - Bolo Rei

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Briosa portugheza - Bolo Rei

 

In Franta, inainte si dupa Boboteaza (6 ianuarie) se serveste placinta numita "la galette des rois" - vezi reteta clasica aici. În Portugalia, este o briosa rotunda cu fructe confiate, simbolizând coroana magilor. Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei/briosei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei.

Ingrediente Briosa portugheza - Bolo Rei

750 g de făină,

2 pliculete de drojdie uscata,

150 g unt,

150 g de zahăr,

150 g de fructe confiate,

100 g de fructe uscate (stafide, banane uscate etc.)

50 g rahat

4 oua

coaja de la o portocala si de la o lamaie

3 linguri de Rom

1/2 linguriță de sare

1 ou pentru decorat, perle de zahăr, jeleu de fructe pentru luciu

Categorii