Briosa portugheza - Bolo Rei
Reteta culinara Briosa portugheza - Bolo Rei din categoria Dulciuri. Specific Portugalia. Cum sa faci Briosa portugheza - Bolo Rei
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Briosa portugheza - Bolo Rei
In Franta, inainte si dupa Boboteaza (6 ianuarie) se serveste placinta numita "la galette des rois" - vezi reteta clasica aici. În Portugalia, este o briosa rotunda cu fructe confiate, simbolizând coroana magilor. Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei/briosei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei.
Ingrediente Briosa portugheza - Bolo Rei
750 g de făină,
2 pliculete de drojdie uscata,
150 g unt,
150 g de zahăr,
150 g de fructe confiate,
100 g de fructe uscate (stafide, banane uscate etc.)
50 g rahat
4 oua
coaja de la o portocala si de la o lamaie
3 linguri de Rom
1/2 linguriță de sare
1 ou pentru decorat, perle de zahăr, jeleu de fructe pentru luciu