Brioșe cu afine proaspete

Reteta culinara Brioșe cu afine proaspete din categoria Dulciuri. Cum sa faci Brioșe cu afine proaspete

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Brioșe cu afine proaspete

 

Pfff, cred că a trecut o veșnicie de când n-a mai adus rețete faine a la Panacris! Sunt vremuri și vremuri;) Dar, m-am mobilizat și vă aduc o rețetă faină și simplă de brioșe dulci! ;) Mno, tot plimbam afinele proaspsete prin frigider, de pe un raft pe altul, poate cineva, cândva le va consuma! :D Darrr ..niciun consumator. așa că am intrat la butoane după vreo 2 luni și am preparat brioșe delicioase, puțin dulci , mai mult acrișoaare! ;) Spor și poftă bună! ;)

Ouă 4 bucăți, Zahăr pudră cca. 400 g, Praf de copt 2 plicuri, Zahăr vanilinat 2 plicuri, Făină alba de grâu cca. 600 g, Kefir cca. 300 g, Unt cca. 250 g, Afine proaspete cca. 350 g.

Untul se topește și se lasă la răcorit. Afinele se spală și se lasă la scurs.

Făina cernută, și praful de copt se amestecă într-un bol.

În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul pudră și zahărul vanilinat, se amestecă energic până se obține o crema spumoasă. Apoi se adaugă untul răcorit, lefirul și se amestecă până ce se înglobează în crema de ouă.

Se adaugă amestecul de făină cu raful de copt și se înglobează ușor până ce se omogenizează toate ingredientele.

Tava de brioșe tapetată cu hărtie de brioșe, care la rândul lor au fost unse cu grăsime( eu am folosit un spray special ptr patiserie, dar am vazut si la LIDL unul asemanator, cca. 9.99 lei!).

Formele de brioșe se umplu pe jumătate în mod egal cu ajutorul unei linguri de înghetață sau cu 2 linguri, se aduagă apoi afinele, cca. 4-5 bucăți, apoi se acoperă cu un nou strat de aluat.

Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncălzit cca. 15 minute la 200 grade, iar apoi minim5 minute la 180 grade. Dacă au trecut testul scobitorii, se scot din cuptor și se lasă la răcorit în forme.

La servire se pudrează cu zahăr pudră vanilinat!

Spor și poftă bună!

 

Ingrediente Brioșe cu afine proaspete

Ouă 4 bucăți, Zahăr pudră cca. 400 g, Praf de copt 2 plicuri, Zahăr vanilinat 2 plicuri, Făină alba de grâu cca. 600 g, Kefir cca. 300 g, Unt cca. 250 g, Afine proaspete cca. 350 g.

Categorii