Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase

Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase - Cum am preparat aceste Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase
Briosele sunt preferatele copiilor, le savureaza cu mare pofta oricand au pofta de ceva bun si pufos. De data aceasta am combinat afine si fulgi de migdale pentru o textura crocanta deasupra. Pentru aceste Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase, am folosit ca ingrediente: oua, zahar, faina, unt, afine si fulgi de migdale.
Ingrediente Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase: 4 oua de gaina un praf de sare 120 gr zahar (daca vreti mai dulci, suplimentati) 150 gr faina de grau 5 gr praf de copt 120 gr unt 50 gr afine (eu am folosit congelate) extract de portocale fulgi de migdaleCum am preparat aceste Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase:
Topeste untul si lasa-l la temperat.
Intr-un bol, sparge cele 4 oua, adauga un praf de sare si zaharul si mixeaza-le foarte bine pana devin cremoase si capata consistenta.
Amesteca faina cu praful de copt, apoi incorporeaza-le in compozitia de oua. Adauga in fir subtire untul topit si racit si mixeaza bine pana devine omogena compozitia.
Nu te speria daca ti se pare lichida, asa trebuie sa fie.
Adauga afinele si amesteca usor cu o spatula cat sa se distribuie uniform.
Toarna compozitia in forme de briose. Eu am folosit cutii de carton mai marisoare si au rezultat 6 bucati. Daca folosesti tava de briose, tapeteaza cu hartii. Nu le umple pana sus pentru ca va creste mult aluatul.
Presara fulgi de migdale pe fiecare. Daca nu iti plac, nu pune.
Coace briosele in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 20-25 de minute in functie de cuptor.
Dupa coacere, scoate briosele din cuptor si lasa-le la racit. Daca vrei, le poti pudra cu putin zahar.
Sunt delicioase si te vor cuceri prin textura lor pufoasa si gustul de unt.
Incearca si reteta de Brioșe dulci cu stafide sau varianta de Brioșe sărate cu șuncă și cașcaval, perfecte pentru micul dejun sau de luat la pachet.
Iti recomandam si reteta de Brioșe cu afine, pufoase și bune.
Ingrediente Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase
Ingrediente Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase:
4 oua de gaina
un praf de sare
120 gr zahar (daca vreti mai dulci, suplimentati)
150 gr faina de grau
5 gr praf de copt
120 gr unt
50 gr afine (eu am folosit congelate)
extract de portocale
fulgi de migdale