Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

Reteta culinara Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens din categoria Dulciuri. Cum sa faci Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens
Despre briose, numai de bine. Un desert atat de versatil si indragit, incat e prima idee pe lista atunci cand ai pofta de ceva dulce si rapid. Pentru aceste Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens, am folosit: faina, cacao, zahar, ulei, otet, lapte si fulgi de ciocolata.
Ingrediente Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens: 220 gr faina de grau 00 un praf sare 120 gr zahar 30 gr cacao neagra (sau obisnuita) un plic praf de copt 1/2 lgta bicarbonat de sodiu 1 lg otet de mere 75 ml ulei de floarea soarelui 250 ml lapte 50 gr fulgi de ciocolata rom (dupa gust)Cum se prepara aceste Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens:
Tapeteaza cu hartii de briose tava de copt speciala. Eu am avut niste forme mari si am facut 6 briose. Daca folosesti forme obisnuite, vor iesi undeva la 10-12 bucati.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie.
Intr-un bol, pune faina, sarea, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Amesteca bine toate ingredientele cu un tel, sa fie distribuite uniform.
Adauga otetul si uleiul si amesteca usor. Nu te speria daca se faramiteaza usor aluatul. Adauga laptele si romul si amesteca energic pana obtii un aluat lucios si fin.
Incorporeaza fulgii de ciocolata, cu ajutorul unei spatule.
Pune din compozitie in formele de copt.
Coace briosele in cuptorul incins, pentru 20-25 de minute. Poti face proba scobitorii daca vrei.
Dupa ce s-au copt, scoate tava din cuptor si lasa briosele la racit.
Sunt grozave, super pufoase si cu gust intens de cacao.
Sa va fie de folos!
Ingrediente Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens
Ingrediente Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens:
220 gr faina de grau 00
un praf sare
120 gr zahar
30 gr cacao neagra (sau obisnuita)
un plic praf de copt
1/2 lgta bicarbonat de sodiu
1 lg otet de mere
75 ml ulei de floarea soarelui
250 ml lapte
50 gr fulgi de ciocolata
rom (dupa gust)