Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat
Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat - Cum se prepara Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat: Preincalzest
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat
Iata o reteta simpla si delicioasa de briose cu dovleac si zahar brun, perfecta pentru sezonul de toamna sau oricand doresti un desert aromat si reconfortant. Pentru aceste Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piure dovleac, faina, oua, zahar, lapte si condimente.
Ingrediente Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat: 1 cana piure de dovleac (aproximativ 240 ml) 2 oua mari 120 ml ulei vegetal sau unt topit 100 gr zahar brun 60 ml lapte (aproximativ 60 ml) 200 gr faina 1 lingurita de praf de copt 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de scortisoara macinata zahar pudraCum se prepara Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu forme de hartie sau unge tava cu putin ulei.
Intr-un bol mare, combina piureul de dovleac, ouale, uleiul (sau untul topit), laptele, zaharul brun. Amesteca bine pana cand compozitia este omogena.
Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara.
Adauga treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn. Nu amesteca excesiv, doar pana cand ingredientele sunt combinate.
Imparte compozitia uniform in formele de briose, umplandu-le aproximativ 2/3 din capacitate.
Coace briosele in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul unei briose iese curata.
Lasa briosele sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet.
Daca vrei, pudreaza-le cu zahar inainte de servire.
Incearca si reteta de Briose Fererro sau briose sarate.
Iti recomandam si reteta de baklava muffins.
Ingrediente Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat
Ingrediente Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat:
1 cana piure de dovleac (aproximativ 240 ml)
2 oua mari
120 ml ulei vegetal sau unt topit
100 gr zahar brun
60 ml lapte (aproximativ 60 ml)
200 gr faina
1 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
1 lingurita de scortisoara macinata
zahar pudra