Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Mod de pregatire briose: 1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se amesteca. 2. Se adauga sarea, praful de copt si se amesteca iar. 3. Se amesteca separat intr-un alt bol, ouale, zaharul brun si zaharul vanilat. 4. Se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza totul pana la omogenizare. 5. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele lichide si se mixeaza pana la omogenizare. 6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste tava de briose in care asezam hartiile pentru briose. 7. Se pun din aluat cate doua linguri (de inghetata) pentru fiecare forma. 8. Se introduce tava la copt pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. 9. Dupa coacere, se lasa la racit briosele si se decoreaza cu glazura/crema. Mod de pregatire crema de unt: 1. Intr-un bol mare de metal sau de sticla se pun albusurile, zaharul si praful de sare. Bolul se aseaza la bain-marie dar fara sa atinga apa, fundul bolului. 2. Se amesteca cu un tel compozitia si se introduce termometrul de bucatarie (destinat special pentru astfel de scopuri) care se pastreaza asa pana compozitia atinge temperatura de 70 grade, amestecand continuu, la foc mic. 3. Se retrage bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima timp de 8-10 minute pana cand bolul se raceste complet. 4. Continuam sa mixam, adaugand pe rand untul taiat cubulete, doar cate un cubulet. Adaugam urmatorul cubulet doar dupa ce anteriorul s-a omogenizat perfect in compozitie. 5. La final am adaugat Chai Latte pentru aromatizare si culoare si am mai amestecat putin pana s-a incorporat in crema. 6. Decorati briosele cu ajutorul unui pos.

Ingrediente Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Ingrediente pentru 24 briose:

- 280 grame faina alba

- 150 grame zahar brun

- 4 oua de casa

- 1/2 lingurita sare de mare

- 1 lingurita praf de copt

- 50 grame cacao

- 250 ml iaurt grecesc

- 145 ml ulei de struguri

- 1 plic zahar vanilat

- 4 linguri dulceata de merisoare.

Ingrediente pentru crema de unt cu bezea elvetiana:

M-am inspirat de aici.

- 2 albusuri (de la oua de casa proaspete)

- 80 grame zahar alb to

- 125 grame unt cu 80% grasime

la temperatura camerei

- 1 praf de sare

- 2-3 lingurite de Chai latte.

Categorii