Briose de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Briose de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se pregateste sosul, punand toate ingredientele intr-o craticioara. Se fierb la foc mic pana ce sosul capata consistenta dorita. Se trece sosul printr-o strecuratoare. Pentru briose, se rupe ciocolata in bucati si se pune la topit in bain-marie impreuna cu untul. Separat, se mixeaza ouale cu zaharul si faina, adaugand ulterior si crema de ciocolata cu unt. Se toarna amestecul fie in 5-6 forme de briose din silicon, fie in forme de aluminiu unse cu unt si tapetate cu cacao si se introduc in cuptor. Se coc briosele aproximativ 7-9 minute. Se scot din forme si se servesc calde, alaturi de sosul de zmeura si piper rosu, care bineinteles ca este optional!

Ingrediente Briose de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu

Ingrediente 5-6 briose:

200 g ciocolata 70%

85 g unt

3 oua

60 g zahar pudra

40 g faina

Ingrediente sos de zmeura si piper rosu:

300 g zmeura congelata

2 linguri zahar

1 lingurita boabe de piper rosu

esenta de vanilie

Categorii