Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos
Reteta culinara Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos din categoria Dulciuri. Cum sa faci Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos
Intr-una din zilele trecute am facut o prajitura cu crema de branza amestecata cu nuca de cocos. Nu am postat reteta pentru ca nu am apucat sa fac poze, dar cum mi-a placut tare mult combinatia am zis sa fac un dulce usor cu nuca de cocos, care poate fi luat si la pachetel, dar care poate fi servit si acasa la un ceai sau o cafea...Pentru ca am vrut sa testez sa vad cum iasa in mai multe feluri, am facut o tava de briose, iar din restul aluatului am facut un cozonacel. Pentru ca am folosit o tava cu model si pe care nu am tapetat-o foarte bine, cozonacul s-a cam rupt in partea inferioara...voi sa ungeti si sa tapetati bine forma, pentru a nu avea astfel de probleme. In rest, combinatia este foarte buna, aluatul este usor parfumat de la laptele de cocos, iar umplutura aduce putin cu vestitele bomboane Raffaello...
Ingrediente Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos
pentru aluat:
1 cutie lapte de cocos de 400 ml
50 gr unt gras topit si racit
1 galbenus
1 lingurita sare
3 linguri zahar
630 gr faina alba
2 linguri drojdie uscata
pentru umplutura:
250 gr nuca de cocos
100 gr branza dulce de vaci (eu am folosit 2 cutiute de branza calcica pentru copii de la Delaco)
50 gr lapte praf
4 linguri indulcitor pulbere (sau zahar cat doriti de dulce)
1 albus
1 praf de sare
12 samburi de migdale
pentru decor:
miere
fulgi din nuca de cocos
fulgi de migdale