Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun
Reteta culinara Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun din categoria Dulciuri. Cum sa faci Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun
Reteta perfecta pentru briose dulci cu stafide, ideale pentru micul dejun sau gustare. Cu ingrediente simple si pasi clari, vei obtine painici pufoase si aromate, gata sa fie savurate alaturi de cei dragi. Ca sa prepari aceste Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, unt, zahar, stafide.
Ingrediente Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun: 350 gr faina de grau 50 gr zahar pudra 10 gr drojdie proaspata 1 ou 120 ml lapte caldut 60 gr unt moale (pt aluat) 50 gr unt (pt uns) coaja de lamaie (netratata) vanilie stafide fulgi de migdale sau susan un praf de sareCum se prepara Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun:
Pune stafidele intr-un bol cu apa calda pentru aproximativ 10 minute pentru a le hidrata. Scurge-le bine si usuca-le cu un prosop de hartie. Le poti hidrata si in suc de portocale sau rom.
Intr-un bol mare, dizolva drojdia uscata in laptele caldut. Adauga zaharul si amesteca bine pana se dizolva complet.
Adauga untul topit (lasat sa se raceasca putin), ouale, sarea, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Amesteca bine.
Incepe sa adaugi faina treptat, amestecand continuu pana obtii un aluat moale si elastic.
Framanta aluatul timp de 10-15 minute, adaugand faina suplimentara daca este necesar, pana cand devine neted si elastic.
Adauga stafidele hidratate si amesteca bine pentru a le incorpora uniform in aluat.
Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acopera-l cu un prosop curat sau folie alimentara si lasa-l sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit, rastoarna-l pe o suprafata usor infainata si imparte-l in 12 bucati egale.
Intinde fiecare bucata, unge cu putin unt, apoi intinde-l sub forma de snur si rasuceste-l ca sa formezi un rulou sau o briosa.
Acopera tava cu un prosop curat si lasa briosele sa mai dospeasca timp de 30-45 de minute, pana cand aproape isi dubleaza volumul.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Unge briosele cu oul batut pentru a le da o culoare frumoasa la copt. Presara fulgi de migdale sau susan.
Coace-le in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, sau pana cand sunt rumenite.
Lasa-le sa se raceasca pe un gratar inainte de a le servi.
Briosele dulci cu stafide sunt perfecte alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Ingrediente Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun
Ingrediente Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun:
350 gr faina de grau
50 gr zahar pudra
10 gr drojdie proaspata
1 ou
120 ml lapte caldut
60 gr unt moale (pt aluat)
50 gr unt (pt uns)
coaja de lamaie (netratata)
vanilie
stafide
fulgi de migdale sau susan
un praf de sare