Instructiuni de preparare
Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade
Una din diferentele intre cupcakes si muffins consta indeosebi in faptul ca la muffins se foloseste, in general, ulei in loc de unt iar lichidele si solidele se amesteca separat, ca mai apoi sa fie amestecate impreuna(lucru pe care l-am citit si eu de curand). Am impartit sectiunea de ingrediente ca sa punctez eact acest lucru. Reteta este astfel simpla. Intr-un bol se amesteca toate solidele, folosind o spatula de lemn, iar in altul, lichidele. Amestecul rezultat din splide, se toarna apoi peste amestecul de lichide(in ploaie), amestecand cu un tel sau folosind mixerul, sa nu avem cocoloase. In cazul in care nu aveti o cana gradata, sa stiti ca cele 250 gr faina, respectiv cele 250 gr zahar pot fii masurate cu ajutorul unei cani de lapte, obisnuite. O cana normala de 250 ml are aprox 250 gr de faina/zahar. Bun, acum, daca nu aveti forme speciale pentru briose nu este nicio problema atata timp cat aveti hartie de copt. Decupati patrate din hartia de copt, cu latura de aprox 10 cm(in functie de cat de mari le vreti). Alegeti un pahar al carui fund sa incapa in forma de briosa din tava, apoi, un alt pahar a carui gura sa fie putin mai mare decat fundul paharului ales anterior. Puneti apoi patratul din hartie peste fundul paharului, iar cu ajutorul celui de-al doilea pahar, modelati foaia de copt in jurul paharului. Asezati formele in tava, umpleti cam 1/3 din forma cu aluat si da-ti-le la cuptorul preaincalzit, la 175 de grade, pentru 20 de minute. Puteti pune in compozitie tot ceea ce doriti: fructe confiate, fructe proaspete, gemuri, dulceturi, stafide, etc. Orice va place. Eu le-am servit alaturi de o cupa de inghetata de portocale!