Budinca de gris
Instructiuni de preparare Budinca de gris
Se bat spum? albu?urile cu un praf de sare. Se adaug? unul câte unul g?lbenu?urile amestecând bine dup? fiecare. Apoi se adaug? gri?ul în ploaie amestecând bine. Compozitia se pune intr-o forma rotunda unsa bine cu unt. Se da la cuptor la 180 grade pentru 30-40 minute sau pana s-a rumenit deasupra.
Cat este la cuptor, amestecam laptele cu zaharul si se pune pe foc amestecand mereu pana se topeste zaharul. Se lasa pe foc pana se incalzeste laptele, nu trebuie sa fiarba. Adaugam esenta de vanilie in lapte.
Cand este gata budinca, turnam laptele fierbinte peste ea. Se taie mijlocul cu un pahar (partea din mijloc o mananc? cel mai mic membru al familiei) :)
Se serveste rece cu frisca, ciocolata sau dulceata.
Bon Appetit!
Ingrediente Budinca de gris
4 oua,
150 g gris,
150 g zahar,
1 litru lapte,
esenta vanilie.
un praf de sare,
unt pentru uns tava.