Budinca de gris

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca de gris

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam zaharul in ploaie, putin cate putin, pana cand obtinem o spuma densa.Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.Adaugam zaharul vanilat,coaja de lamaie si cateva picaturi de esenta de vanilie.Amestecam bine pentru o buna omogenizare. Tapetam o forma(eu am folosit un vas de yena) cu unt si turnam compozitia de mai sus.Dam la cuptor,(pe care l-am preincalzit in prealabil) si tinem circa 40 de min. Intre timp preparam siropul:amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste. Cand budinca este gata facuta(facem testul scobitorii) o scoatem din cuptor ,o lasam in vasul ei si turnam peste ea,treptat.,siropul de mai sus .Cand budinca va absorbi tot siropul ,lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider. Este de preferat sa stea la frigider de pe o zi pe alta .Am presarat deasupra bombonele de ciocolata, apoi am taiat si apoi....am mancat............pofta buna!

Ingrediente Budinca de gris

8 linguri cu gri

1 lingura cu pesmet

6 oua

6 linguri cu zahar

2 pliculete cu zahar vanilat

esenta de vanilie

coaja rasa de la o lamaie

unt pentru uns forma

Pentru sirop

1 l lapte

2-3 linguri cu zahar(depinde cat de dulce doriti sa fie budinca)

zeama de la o lamaie

Categorii