Budinca de gris cu zahar ars

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Budinca de gris cu zahar ars

A facut reteta din jumatate de cantitate si a fost mai mult decat suficient pentru nazdravanul meu. A mancat impreuna si am facut jumi juma : el a papat toate fructele dar si o mare parte din budincuta.

Cum se procedeaza: 4 linguri de zahar se topesc pe foc mic cu grija sa nu se arda. Cu zaharul topit de tapeteaza vasul si se lasa la racit.

Ouale se bat bine pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si grisul, apoi laptele si se omogenizeaza bine.

Compozitia obtinuta se toarna in vasul tapetat cu zahar ars si apoi se pune la cuptor la bain marie. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.

Se rastoarna pe o farfurie si se portioneaza. Zaharul ars a devenit sirop si va da un gust excelent acestei budinci. Dupa preferinta, se serveste cu fructe.

E m-a grabit putin asa ca a cam distrus budinca cand am rasturnat-o pe farfurie. Gustul a fost suficient de bun incat sa nu imi para rau ca i-a distrus putin aspectul.

Ingrediente Budinca de gris cu zahar ars

4 oua

4 linguri zahar + 4 linguri pentru topit si tapetat - peretii vasului

1 varf de cutit de sare

6 linguri de gris

1 litru lapte

optional fructe de padure pentru decor

Categorii