Budinca de macaroane cu branza si nuca
Reteta culinara Budinca de macaroane cu branza si nuca din categoria Dulciuri. Cum sa faci Budinca de macaroane cu branza si nuca
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Budinca de macaroane cu branza si nuca
Rețete de suflet
400 g paste 100 g zahăr 100 ml lapte 100 g nuci tocate (am macinat) esență de vanilie esenta de rom coaja de lamaie 750 g brânză de vaci 200 g smantana 4 oua stafide, fistic, merisoare 30 g unt 2 linguri pesmetFierbe pastele dupa timpul de pe ambalaj (eu le-am fiert 8 minute in apa cu sare din momentul in care incepe sa fiarba)
Intre timp, hidratam stafidele in lapte cald amestecat cu esenta de rom dupa gust.
Batem ouale cu zaharul pana devin cremoase si si-au dublat volumul.
Brânza mea a fost mai uscată și am folosit smântână, dacă a ta este cremoasă nu folosi.
Se adauga smantana peste oua, nuca, coaja de lamaie si esenta de vanilie, se amesteca pana se omogenizeaza si apoi se adauga branza de vaci.
La final adaugam stafidele sau ce alte fructe folosim.
Intre timp fierbe pastele si scurge apa, adauga amestecul de branza, amesteca usor pana se omogenizeaza.
Se toarna tava cu unt si se acopera cu pesmet si se da tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos cca 30 minute la 180 de grade
Ingrediente Budinca de macaroane cu branza si nuca
400 g macaroane
100 g zahar
100 ml lapte
100 g nuca tocata(eu am avut macinata)
esenta de vanilie
esenta de rom
coaja de lamaie
750 g branza de vaci
200 g smantana
4 oua
stafide,fistic,merisoare
30 g unt
2 linguri pesmet