Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri

Reteta culinara Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri din categoria Dulciuri. Specific Iran. Cum sa faci Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri

 

Astazi vrem sa va povestim despre cel mai scump condiment:sofranul. Noi suntem prea mici ca sa stim cate petale intra intr-un gram sau de unde provine,dar cu siguranta va spune impresiile noastre. Il cunoastem de mici,mama mereu l-a folosit la budinci,dar si la frigarui cu pui,la supe si la tocanite. Nu-i putem compara aroma cu nimic altceva,este placuta si puternica si are o culoare incredibila. Un sofran de calitate necesita doar o cantitate mica,aroma este foarte puternica si este bine sa-l adaugati la sfarsit. Sofranul folosit de noi este de foarte buna calitate,este sofran adevarat. Fiind atat de scump este posibil sa dati si peste cel contrafacut.

Ingrediente Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri

1/4 cana de perle de tapioca

300 ml de lapte (sau mai mult daca inca nu sunt translucide si moi)

1-2 linguri de zahar (dupa gust)

2 linguri de apa de trandafiri

un varf de lingurita de sofran

Categorii