Budinca delicioasa din paine veche

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca delicioasa din paine veche

Painea vine taiata felii taiem coaja deoparte si o taiem cuburi. Batem ouale cu zaharul bine pana devine o spuma fina adaugam budincile si laptele si continuam sa mai batem putin, adaugam esenta de vanilie si de rom adaugam stafidele si ciocolata lasam sa se amestece bine si adaugam painea taiata bucatele amestecam si lasam cel putin 20 de minute sa absoarba lichidele dupa care amestecam din nou. Transferam intr-o tava dupa dorinta patrata,rotunda,forma de chec care a fost putin unsa cu ulei o dam la cuptor incalzit la 180 de grade ptr 30 de minute,presaram zahar vanilat si mai coacem 10 minute. Se poate servi calduta sau rece.In budinca se pot pune si bucatele de rahat,sau fructe confiate fiecare dupa gust.Usor si delicios.

Ingrediente Budinca delicioasa din paine veche

5oua

200 gr de zahar

2 budinci de vanilie ptr crema

1 litru lapte rece

100 gr de stafide

50-100 gr de ciocolata bucatele

esenta de vanilie,esenta de rom

1 paine veche-taiata de coaja si taiata cubulete-preferat o paine de casa alba

2-3 plicuri de zahar vanilat

Categorii