Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide. Budinca se pune în vase de sticla și se lasă la rece. Pentru sos, se pun la fiert dulceaţa de capşuni, apa şi gelatina rosie, într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, cca. 5 minute după ce începe să fiarbă și se toarnă peste budinca rece. Budinca se garnisește cu fructe de capşuni și frunze de mentă. Simplu, savuros, cu gust delicat de primăvară. Spor și poftă bună.

Ingrediente Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

perle de tapioca 300 g

apă rece 1000 ml

lapte de orez SanoVita 1000 ml

smantana vegetala Montare d&rsquooro 500 ml

zahăr brun 3 linguri

esență de vanilie de la Dr. Oetker ½ linguriță

esență de rom de la Dr. Oetker ½ linguriță.

PENTRU SOS:

dulceaţă de căpşuni a la Panacris cca. 350 ml

apă rece cca. 500 ml

gelatina rosie Dr Oetker 2 plicuri.

PENTRU DECOR:

căpşuni

frunze de mentă.

Categorii