Bulion de peste

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bulion de peste

1. Se pun toate ingredientele intr-o cratita mare de inox sau emailata si se fierb incet , pana dau in clocot. 2. Cand incep sa fiarba , se face focul mic si se ia spuma. Se acopera partial si se fierb la foc mic 30 minute. 3. Se strecoara, apoi se foloseste imediat sau se acopera si se lasa la racit 2-3 ore. Se poate tine o zi la frigider , sau se congeleaza in recipiente etanse carora li se pune eticheta.

Ingrediente Bulion de peste

1 kg bucati de peste alb (fara oase

fara cap si branhii)

spalate

1 praz mic

numai partea alba

curatat si taiat subtire

2 tije de telina

curatate si taiate subtiri

1 ceapa mijlocie

curatata si taiata felii subtiri

1 lamaie mica

taiata felii subtiri

1 fir de marar

1 fir de patrunjel

12 boabe de piper negru

1 foaie de dafin

300 ml vin alb sec

1.5 litri apa

Categorii