Bulion de pui

Timp de preparare 4 ore si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bulion de pui

1. Se pun bucatile de pui si maruntaiele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare si se adauga apa din care se opresc 150 ml. Se fierb incet pana dau in clocot, apoi se adauga apa ramasa, se face focul mic si se ia spuma. 2. Se adauga toate celelalte ingrediente , se acopera partial si se fierb la foc mic 4 ore , luandu-se mereu spuma. 3. Imediat dupa fierbere se strecoara , se raceste si se pune la frigider *Bulionul poate fi tinut 3 zile la frigider sau poate fi congelat in recipiente etanse , carora li se pune eticheta. Daca doriti sa faceti bulion de miel, folositi 3 kg din partile slabe ale mielului, taiate in bucati. Pentru bulionul de jambon , se utilizeaza 900 g de sunca din partea de mijloc sau de la incheietura , scoasa de pe os si taiata bucati , iar cantitatile celorlalte se reduc la jumatate.

Ingrediente Bulion de pui

3 kg carne de pasare [si maruntaie (fara ficat) *optional* dupa gustul fiecaruia]

spalate si taiate bucati sau ciocanele si aripi

spalate

4.5 litri de apa

350 g ceapa

curatata si taiata sferturi

350 g morcovi

curatati si taiati rondele

1 capatana intreaga de usturoi

4 tije de telina

curatate si taiate rondele

1 fir de praz

curatat

taiat felii si spalat

1 legatura mica de leustean

1 crenguta de cimbru

2 foi de dafin

2 fire mari de maghiran sau sovarv (oregano)

3 cuisoare intregi

20 de boabe de piper negru

2 bucati mari de coaja (uscata) de nucusoara

Categorii