Bulion de vita

Timp de preparare 7 ore si 40 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bulion de vita

1. Se incinge in prealabil cuptorul la 220°C . Se pun bucatile de oase si cepele intr-o tava de friptura si se rumenesc in cuptor 30 de minute. 2. Se muta oasele si cepele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare, se adauga carnea de vita si 4.5 litri de apa si se lasa sa fiarba incet, pana dau in clocot. Se adauga inca 150 ml de apa, se face focul mic si se ia spuma. 3. Intre timp, se scoate grasimea din tava de friptura si se adauga apa ramasa. Se fierbe aceasta compozitie pana da in clocot , amestecand bine , si se mai lasa pe foc timp de 3 minute. Se strecoara printr-o sita in cratita sau oala de supa , apoi se adauga toate celelalte ingrediente, se acopera partial si se fierbe la foc mic 2 ore jumatate. Se ia spuma. 4. Se strecoara bulionul intr-un vas mare printr-o strecuratoare acoperita cu o panza umeda , curata, apoi se scot carnea , oasele si legumele. Se acopera vasul cu o panza curata, se lasa la racit 3-4 ore , apoi se pune la frigider peste noapte. 5. Se scoate grasimea solidificata de pe suprafata bulionului si se poate tine pana la 3 zile in frigider sau se muta in recipiente etanse , carora li se pune eticheta si se pun la congelator.

Ingrediente Bulion de vita

3 kg de oase cu maduva taiate bucati

450 g ceapa intreaga

3 kg carne - pulpa de vita

taiata cuburi

5 litri apa

4 morcovi mari

curatati si taiati rondele

2 bucati de praz

curatate

spalate si taiate rondele

1 capatana intreaga de usturoi

1 crenguta de cimbru

2 foi de dafin

4 fire de patrunjel

20 de boabe de piper negru

6 boabe enibahar

Categorii