Buturuga Tiramisu si zmeura
Daca sunteti adeptul Buturugii de Craciun, lasati-va ispitit de varianta noastra cu arome de zmeura si Tiramisu. Si pentru a face totul mai usor in realizarea acestui desert, va explicam toate etapele pas cu pas, scris, foto si video. Tentant?
Instructiuni de preparare Buturuga Tiramisu si zmeura
Migdale prajite: prajiti fulgii de migdale intr-o tigaie pe foc si lasati-i sa se raceasca.
Crema mascarpone: Puneti foaia de gelatina sa se inmoaie in apa rece. Cu un mixer electric, bateti mascarpone, frisca si zaharul.
Incalziti cele 2 lingurite frisca lichida si topiti foaia de gelatina inmuiata, amestecand. Apoi adaugati acest preparat in crema de mascarpone si amestecati bine. Puneti la frigider.
Puneti pe fata de copt folie alimentara si acoperiti cu crema. Combinati coulisul de zmeura si apa intr-un bol. Inmuiati rapid piscoturile in ea si acoperiti partea superioara a cremei cu piscoturi.
Acoperiti piscoturile cu crema si presarati cu migdale prajite. Puneti zmeura deasupra si acoperiti cu crema.
Repetati un strat de piscoturi inmuiate, apoi un strat de crema. Se acopera cu zmeura si se presara cu migdale prajite.
Adaugati din nou smantana si acoperiti cu piscoturi inmuiate. Infasurati bine in folie alimentara si dati la rece cel puțin 3 ore.
Glazura: puneti foile de gelatina la inmuiat. Incalziti coulisul de zmeura timp de 1 min in cuptorul cu microunde, apoi adaugati gelatina inmuiata si amestecati bine.
Puneti o farfurie putin mai mare decat buturuga, pe suprafata de lucru. Puneti un grilaj deasupra si puneti buturuga scoasa din folie deasupra.
Turnati coulisul peste buturuga pentru a-l acoperi complet. Strangeti coulis in vas pentru a acoperi cu el buturuga de mai multe.
Mutati buturuga pe platoul de servire si puneti-o la frigider timp de 2 ore.
Decorati buturuga cu zmeura proaspata si restul de migdale prajite.Puneti deasupra si in jurul bușteanului. Bon appétit!
Ingrediente Buturuga Tiramisu si zmeura
Decor:
100 gr fulgi de migdale
200 gr de zmeura
Crema :
250 gr de mascarpone
50 gr zahar
100 frisca lichida cu 30% grasime
2 linguri frisca lichida cu 30% grasime
1 foaie de gelatina
Piscoturi :
1 lingura de coulis de zmeura
4 linguri de apa
30 piscoturi
Glazura :
180 gr coulis de zmeura
2 foi de gelatina