Caietul de retete. reteta de weekend. tort regal
Instructiuni de preparare Caietul de retete. reteta de weekend. tort regal
Incepem prin a prepara frisca: mixam intai nuca de caju pana rezulta o faina fina. Adaugam apoi restul ingredientelor, cu exceptia untului de cocos si a lecitinei. Mixam bine si adaugam la urma lecitina si untul. Mai mixam pt a le incorpora. Va rezulta o compozitie lichida insa o vom da la rece pana ne ocupam de blat si de crema de fructe. Frisca se va mai ingrosa la rece.
Untul de migdale se prepara din migdale fara coaja (daca nu gasiti la magazin le puteti curata de coaja si acasa, turnand apa calda peste ele, lasandu-le asa 15 minute si apoi curatandu-le usor; lasati sa se usuce bine dupa curatare) care se dau la blender pana rezulta o faina fina, se adauga putina apa si se mixeaza pana rezulta o pasta asemanatoare untului de arahide.
Acest unt se amesteca cu cocosul mixat fin si cu mierea. Va rezulta un aluat lipicios. Intindem acest aluat intr-o tava cu diametrul de 22 cm. Nivelam in strat uniform. Capsunele inghetate se trec printr-un jet de apa calda si se paseaza la blender impreuna cu mierea. Se toarna peste blat. Se da tava la congelator timp de 15-20 minute, cat sa se inchege crema de capsune.
Se scoate tava afara, se toarna frisca, se niveleaza si se da la congelator cateva ore, pana tortul se intareste. Se scoate afara inainte cu 20-25 minute de servire, pentru ca sa apuce sa se dezghete si compozitia sa devina cremoasa. Se orneaza cu nuca de cocos, capsune uscate etc.
Este foarte cremos si aromat. Blatul aduce la gust cu Rafaelo iar frisca si crema de capsuni il completeaza ideal! Daca il veti prepara nu are rost sa va mai explic de ce se neumeste regal
Ingrediente Caietul de retete. reteta de weekend. tort regal
PT BLAT (din cartea Elenei Pridie)
100 g unt de migdale
100 g cocos mixat fin
2 lg miere
PT CREMA DE FRUCTE
0 mana buna capsune inghetate
2 g miere
PT FRISCA (de pe blogul Carmellei)
1 cana caju crud
1 cana lapte de cocos (preparat astfel: 1 cana fulgi de cocos se mixeaza cu 3 cani apa; se strecoara iar pulpa se pastreaza pt alte preparate delicioase)
3 lg miere
1 lg suc de lamaie
1 lg esenta de vanilie
1 praf de sare
1/2 cana unt de cocos topit pe bain-marie
1 lg lecitina pudra