Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta - Iata cum se prepara Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta sunt un desert italian iconic, originar din regiunea Siciliei, cunoscut si iubit in intreaga lume. Aceste delicatese constau dintr-o coaja crocanta, prajita, umpluta cu o crema dulce, in mod traditional facuta din ricotta. Canoli isi au radacinile in sarbatorile si traditiile siciliene, fiind initial preparate pentru carnaval, insa popularitatea lor a crescut, devenind un desert savurat pe tot parcursul anului.
Ingrediente Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta Pentru cojile de canoli: 2 cani (240 g) de faina 1 lingura (12 g) de zahar 1/4 lingurita (1 g) de sare 3 linguri (45 g) de unt sau untura, taiat cubulete 1 ou mare 1/4 cana (60 ml) de vin alb sau otet de vin alb 1 lingurita (5 ml) de extract de vanilie Ulei pentru prajit Pentru umplutura: 2 cani (480 g) de ricotta 3/4 cana (90 g) de zahar pudra 1 lingurita (5 ml) de extract de vanilie 1/2 cana (75 g) de ciocolata neagra maruntita (optional) Coaja rasa de la o portocala (optional) 1/4 cana (40 g) de fructe confiate maruntite (optional)Cum se prepara Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
Pregatirea cojilor: Amestecare: Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul si sarea. Adauga untul si amesteca pana cand amestecul devine sfaramicios. Formare aluat: Adauga oul, vinul (sau otetul) si extractul de vanilie. Amesteca pana obtii un aluat neted. Daca aluatul este prea uscat, mai adauga putin vin. Framantare si racire: Framanta aluatul pe o suprafata usor infainata timp de cateva minute. Formeaza o minge, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider timp de cel putin o ora. Intinderea aluatului: Imparte aluatul in doua bucati. Intinde fiecare bucata pana ajunge la o grosime de aproximativ 1/8 inch (3 mm). Taie cercuri de aluat de aproximativ 4 inch (10 cm) in diametru. Formare tuburi: Infasoara fiecare cerc de aluat in jurul unui tub de metal pentru canoli, sigiland marginile cu putin ou batut. Prajire: Incalzeste uleiul la 375°F (190°C). Prajeste cojile pana devin aurii si crocante, aproximativ 2-3 minute. Scurge-le pe servetele de hartie si lasa-le sa se raceasca inainte de a scoate tuburile de metal. Pregatirea umpluturii: Amestec: Intr-un bol mare, amesteca ricotta, zaharul pudra si extractul de vanilie. Daca doresti, adauga ciocolata maruntita, coaja de portocala si fructele confiate. Umplere: Foloseste un pos pentru a umple cojile de canoli cu crema de ricotta. Servire: Decor: Poti decora capetele canolilor umpluti cu ciocolata maruntita, fistic maruntit sau fructe confiate. Servire: Presara zahar pudra deasupra canolilor inainte de a-i servi.
Se servesc alaturi de ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si savarine cu frisca
Ingrediente Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
Ingrediente Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta
Pentru cojile de canoli:
2 cani (240 g) de faina
1 lingura (12 g) de zahar
1/4 lingurita (1 g) de sare
3 linguri (45 g) de unt sau untura, taiat cubulete
1 ou mare
1/4 cana (60 ml) de vin alb sau otet de vin alb
1 lingurita (5 ml) de extract de vanilie
Ulei pentru prajit
Pentru umplutura:
2 cani (480 g) de ricotta
3/4 cana (90 g) de zahar pudra
1 lingurita (5 ml) de extract de vanilie
1/2 cana (75 g) de ciocolata neagra maruntita (optional)
Coaja rasa de la o portocala (optional)
1/4 cana (40 g) de fructe confiate maruntite (optional)