Caramel cu unt semi-sarat
Pentru o pauza de gustare sau pur si simplu pentru a incepe ziua cu energie, intindeti putin caramel peste o felie de paine. Savurati la maxim!
Instructiuni de preparare Caramel cu unt semi-sarat
Puneti zaharul intr-o cratita la foc mediu. Lasati sa se topeasca si sa se caramelize, agitand din cand in cand cratita.
Dupa ce caramelul s-a format, se adauga untul imediat, dintr-o singura manevra (atentie la stropi!). Fiti atenti sa nu se arda si amestecati bine.
Apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Atentie la stropii fierbinti. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase timp de 10 minute, amestecand continuu. Caramelul este inca lichid, dar nu va faceti griji, se va intari imediat ce se raceste.
Se toarna intr-un borcan curat de sticla si se da la rece cel putin 2 ore inainte de a-l utiliza.
Voila! Caramelul dvs. cu unt semi-sarat este gata!
Ingrediente Caramel cu unt semi-sarat
100 gr de zahar
40 gr unt semi-sarat
200 ml smantana pentru gatit