Chec

Reteta culinara Chec din categoria Dulciuri. Cum sa faci Chec

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chec

 

Am pregatit un chec cu unt de arahide, ce a fost pe placul familiei.

1.oua10 buc 2.sare praf de 3.zahar vanilat 8 gr 4.zahar brun 10 linguri 5.ulei 10 linguri 6.unt de arahide 2 linguri 7.esenta de vanilie 1 lingurita 8.faina 10 linguri 9.praf de copt 5 gr 10.cacao 2 linguri 11.unt 1 lingurita Ingrediente mentionate sunt ideale pentru 2 checuri. Am separat albusurile de galbenusuri. Peste albusuri am adaugat un praf de sare si zaharul vanilat, dupa care am inceput sa mixez. Am adaugat treptat zaharul brun peste spuma obtinuta si am continuat sa mixez pana ce s-a topit. Peste galbenusuri am adaugat uleiul, am inceput sa mixez dupa care am incorporat untul, de arahide si esenta de vanilie. Am incorporat spuma de albusuri peste cea de galbenusuri. In compozitia obtinuta am adaugat jumatate din cantitatea de faina si praful de copt, apoiam amestecat usor cu o spatula. Am adaugat si restul de faina in compozitie si am amestecat usor pana la incorporare. Am pus 6 linguri din compozitia obtinuta in alt bol, apoi am adaugat pudra de cacao si am incorporat usor. Am uns o tava cu unt, am asezat compozitia alba iar peste aceasta am pus compozitia cu cacao. La final am adaugat cateva linguri din compozitia alba, iar cu ajutorul unei scobitori am facut cerculete pentru a capata un aspect mai frumos. Am copt checul la 180°C, timp de 40 de minute. Se lasa la racit inainte de a fi servit. Pofta buna!

Ingrediente Chec

1.oua10 buc

2.sare praf de

3.zahar vanilat 8 gr

4.zahar brun 10 linguri

5.ulei 10 linguri

6.unt de arahide 2 linguri

7.esenta de vanilie 1 lingurita

8.faina 10 linguri

9.praf de copt 5 gr

10.cacao 2 linguri

11.unt 1 lingurita

Categorii