Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci - Cum se prepara Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

 

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

Ingrediente Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci 1 aluat foietaj 400 g 100 g cremă de brânză 2 pere 50 g miez de nucă 100 g gorgonzola picantă 20 g miere 100 g prosciutto crudo Busuioc si cimbrisor verde

Cum se prepara Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați aluatul foietaj într-o formă potrivită și așezați-l într-o tavă de copt. Din aluatul de foietaj se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii. Întindeți uniform crema de brânză pe suprafața aluatului, mai putin bordura. Feliați perele și așezați-le peste crema de brânză. Presărați miezul de nucă peste pere si putin cimbrisor. Totul intra la cuptor, la 190 grade C, pentru cca 20 de minute, până când aluatul este frumos rumenit și crocant. Adăugați bucățele de gorgonzola picantă peste tarta fierbinte. Garnisiți ușor tarta cu miere. Împăturiți prosciutto crudo și așezați-l deasupra. Lăsați să se răcească puțin înainte de a tăia și de a servi. Poftă bună!

Ingrediente Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Ingrediente Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

1 aluat foietaj 400 g

100 g cremă de brânză

2 pere

50 g miez de nucă

100 g gorgonzola picantă

20 g miere

100 g prosciutto crudo

Busuioc si cimbrisor verde

Categorii