Chec cu ciocolata, prune uscate si rom

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Chec cu ciocolata, prune uscate si rom

Pregatiti prunele . Puneti prunele uscate cu o seara inainte sa stea in rom . Macinati migdalele cat mai fin .

Maruntiti ciocolata si topiti-o la bain-marie sau la microunde . Taiati untul, lasat in prealabil la temperatura camerei, in bucati mici; adaugati-le, cat timp ciocolata se afla deasupra baii de aburi, pana se topeste. Amestecati bine.

Separati cu grija albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati in ploaie, zaharul vanilat.

Amestecati cu mixerul, la o treapta mare de viteza, galbenusurile si zaharul pana devin spuma , apoi adaugati ciocolata topita. Amestecati migdalele macinate cu praful de copt si cu mixajul de ciocolata si galbenusuri. Turnati spuma de albusuri peste masa de ciocolata si prunele. Amestecati totul foarte bine.

Incingeti cuptorul la 170 grade C. Ungeti forma de chec cu margarina si tapetati-o cu hartie de copt, pusa in strat dublu. Captusiti si capetele formei deoarece, la copt, compozitia se umfla si poate da pe-afara.

Turnati aluatul in forma si neteziti-l. Coaceti pe gratarul din mijloc al cuptorului cca. 70-80 de minute sau pana cand o scobitoare, pe care o introduceti in aluat, iese curata, fara urme de blat pe ea. Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute, altfel checul se va lasa. Lasati checul sa se raceasca in tava, apoi scoateti-l si inlaturati-i, cu grija, hartia.

Opariti migdalele cu apa cat sa treaca peste ele; lasati-le cca. 1 minut, sa se inmoaie putin, dupa care decojiti-le. Topiti ciocolata in baie de aburi sau la microunde si turnati-o peste chec. Ornati cu migdale decojite, intregi sau maruntite cu cutitul.

Ingrediente Chec cu ciocolata, prune uscate si rom

Pentru aluat:

80-100 g. prune uscate

6, 7 linguri rom

200 g. ciocolata cu lapte

100 g. unt

4 oua

150 g. zahar

200 g. migdale macinate

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

2 pliculete zahar vanilat

Pentru glazura:

cateva migdale intregi

200 g. ciocolata cu lapte

Categorii