Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare pana se topeste si untul si adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam dulceata de cirese negre si mixam in continuare. Nu ma deranjeaza daca se zdrobesc ciresele. Adaugam faina cernuta, cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza bine. Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia. Punem in cuptorul preincins, la foc mediu, cam pentru o ora, poate chiar si mai bine. Checul se va umfla si va crapa deasupra. Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi il asezam pe un gratar sau pe un suport ca sa se raceasca bine. Sa nu va speriati daca se lasa un pic dupa ce l-ati scos din cuptor. Este in regula! Punem pe foc o cratita cu apa, pregatim baia de aburi ca sa topim ciocolata. Asezam apoi un vas in care am rupt ciocolata, pe baia de aburi si lasam la topit. Cand s-a topit ciocolata, adaugam 2 linguri de amaretto si amestecam bine. Cu aceasta glazuram checul.

Ingrediente Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

60 gr cacao

- 60 ml apa clocotita

- 150 gr unt

- 150 gr zahar

- 4 linguri cu dulceata cirese negre

- 3 oua

- 300 gr faina

- 1 plic praf copt

- 200 gr ciocolata neagra

- 2 lg lichior amaretto

Categorii