Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac sau whiskey. Mixam untul cu zaharul pana devin spuma, apoi incorporam ouale unul cate unul. Adaugam esenta de rom si bicarbonatul dizolvat in putin lapte. Incorporam faina, ghimbirul ras, un praf de sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. La final turnam treptat laptele, avand grija sa punem si caisele si prunele care au stat in alcool. Coacem checul timp de 60 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Il scoatem dupa acest interval si facem proba cu scobitoarea. Il lasam sa raceasca pe un grilaj, apoi pudram cu zahar. Pofta buna!

Ingrediente Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

3 oua

400 g faina

250 g zahar

100 g unt

200 ml lapte

1 lingurita cu varf ghimbir praospat ra

80 g caise si prune uscate

100 ml cognac

1 fiola esenta rom

1 lingurita bicarbonat

1 praf de sare

Categorii