Chec cu lamaie
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Chec cu lamaie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chec cu lamaie
O finete de chec, cu aroma delicata si textura minunata! – Chec cu lamaie Pentru aceasta reteta ai nevoie de oua, faina, lamaie, zahar.
Ingrediente reteta chec cu lamaie 8 oua 200 g zahar 300 g faina alba 8 g praf de copt ½ lingurita sare 70 ml ulei 60 ml zeama de lamaie o lingurita coaja de lamaieMod de preparare chec cu lamaie
Preincalzeste cuptorul la 175 grade.
Separa albusurile de galbenusuri.
Imparte sarea in cele doua boluri.
Mixeaza albusurile spuma, apoi adauga, treptat, zaharul.
Opreste-te cand amestecul e ferm si lucios.
In vasul cu galbenusurile amesteca bine si adauga, treptat, uleiul, putin cate putin.
La final pune zeama de lamaie si omogenizeaza.
Adauga totul in bolul cu albusuri si amesteca de jos in sus, cu miscari usoare.
Cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si pune si coaja rasa.
In timp ce misti circular, usor, bolul, trece cu lingura de jos in sus pana ce incorporezi toata faina si amestecul e omogen.
Pregateste doua tavi de chec si tapeteaza-le cu hartie pentru copt.
Imparte compozitia pentru chec cu lamaie egal in cele doua tavi,
Introdu tavile pe a doua treapta, de jos in sus si coace la 175 grade pentru 35 -40 minute.
Checurile trebuie sa fie usor rumene si sa treaca testul cu scobitoarea. La mine a durat exact 35 minute, dar depinde de cuptorul fiecaruia.
Scoti din coptor, lasi 4-5 minute, apoi le scoti din tava si le lasi pana se racesc. Desprinzi hartia si poti felia.
Vezi si Chec aromat cu nuci si fructe confiate
Ingrediente Chec cu lamaie
Ingrediente reteta chec cu lamaie
8 oua
200 g zahar
300 g faina alba
8 g praf de copt
½ lingurita sare
70 ml ulei
60 ml zeama de lamaie
o lingurita coaja de lamaie