Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios - Cum se prepara Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

 

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios Checul cu lamaie este un desert clasic si indragit datorita aromei sale proaspete si gustului usor acidulat. Este perfect pentru orice ocazie, fie ca este vorba de un mic dejun delicios, o gustare de dupa-amiaza sau un desert deosebit pentru o masa festiva. Textura pufoasa a checului combinata cu aroma vibranta a lamaii creeaza un echilibru perfect intre dulce si acrisor.

Ingrediente Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios 200 g zahar 200 g unt (la temperatura camerei) 4 oua 250 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 2 lamai (coaja rasa si sucul) 1 lingurita esenta de vanilie (optional) Un praf de sare 100 ml lapte Pentru glazura: 150 g zahar pudra 2-3 linguri de suc de lamaie

Cum se prepara Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

Preincalzirea cuptorului: Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o forma de chec cu unt sau ulei si tapeteaza cu faina sau foloseste hartie de copt. Pregatirea ingredientelor umede: Intr-un bol mare, bate untul cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adaugarea aromei: Incorporeaza coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie in compozitie. Adauga si esenta de vanilie, daca folosesti. Ingredientele uscate: Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Adauga treptat amestecul de faina in compozitia umeda, alternand cu laptele, amestecand usor pentru a obtine un aluat omogen. Turnarea in forma: Toarna aluatul in forma pregatita si niveleaza suprafata.

Coacerea: Coace checul in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (introdu scobitoarea in centru si, daca iese curata, checul este gata). Racirea: Lasa checul sa se raceasca in forma pentru aproximativ 10 minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet. Prepararea glazurii: Intr-un bol mic, amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie pana obtii o glazura omogena. Ajusteaza cantitatea de suc de lamaie pentru a obtine consistenta dorita. Glazurarea: Toarna glazura peste checul racit si lasa-l sa se intareasca inainte de a-l taia si servi

Se poate servi alaturi de ice caffe latte sau lemon ice tea. Recomandam si chec pufos cu cacao.

Ingrediente Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

Ingrediente Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

200 g zahar

200 g unt (la temperatura camerei)

4 oua

250 g faina

1 plic praf de copt (10 g)

2 lamai (coaja rasa si sucul)

1 lingurita esenta de vanilie (optional)

Un praf de sare

100 ml lapte

Pentru glazura:

150 g zahar pudra

2-3 linguri de suc de lamaie

Categorii