Chec cu vin rosu si ciocolata

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec cu vin rosu si ciocolata

Pasul 1: Ungem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec vom folosi 265 gr.) si o intindem pe toata suprafata tavii. Punem praful de copt, praful de cacao, scortisoara si un varf de lingurita cu sare peste cele 265 gr. de faina si omogenizam. Radem ciocolata neagra pe razatoarea mica. Incalzim cuptorul. Pasul 2: Pregatim un bol in care punem ouale si mixam. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand acesta se topeste, amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios. Pasul 3: Punem amestecul de ingrediente uscate (faina, cacao, praf de copt, scortisoara si sare) si omogenizam usor cu ajutorul unei spatule. Pasul 4: Sper final adaugam esenta de vanilie, untul topit, vinul rosu si ciocolata rasa. Amestecam incet toate ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena. Pasul 5: Rasturnam aluatul in forma pentru chec pregatita si nivelam usor deasupra. Introducem tava in cuptorul incalzit, la foc potrivit, circa 60 de minute. Dupa primele 30 de minute, micsoram focul. Pasul 6: Cand desertul trece testul scobitorii, scoatem tava din cuptor. Lasam prajitura sa se raceasca complet in forma, apoi il scoatem din tava. Pasul 7: Taiem in felii, pe care le servim pudrate cu zahar, simple sau alaturi de inghetata de vanilie, sos de ciocolata, frisca. Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/chec-cu-vin-rosu-si-ciocolata.html POFTA BUNA!

Ingrediente Chec cu vin rosu si ciocolata

4 oua

290 gr. de faina

200 gr. de zahar

135 gr. de unt topit

dar racit

100 gr. de ciocolata neagra

235 ml de vin rosu dulce sau demisec

o lingurita cu scortisoara

o lingura cu cacao

esenta de vanilie

un plic de praf de copt

sare

un cub de unt

Categorii