Chec din albușuri cu căpșuni și cocos

Chec din albușuri cu căpșuni și cocos

Reteta culinara Chec din albușuri cu căpșuni și cocos din categoria Dulciuri. Cum sa faci Chec din albușuri cu căpșuni și cocos

Timp de preparare
90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Chec din albușuri cu căpșuni și cocos

 

S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉 P.S. Am și eu un ghiveci cu căpșuni în balconașul de la bucătărie! O bunătate, marca LIDL! Nu credeam că vor rezista să facă și fructe, dar mai ales să se și coacă ;) Le-am aciziționat când erau doar înflorite ;) Culmea aveau flori fucsia! ;) Chiar sunt de păstrat și eventual donat crescătorilor de căpșuni consacrați! ;) 

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
Pentru aluat: Albuș de ou 400 g ( cca. de la 12 ouă!), Zahăr tos 200 g, Oțet 1 lingură, Sare roz de Himalya 1 lingură, Făină de cocos 5 linguri, Făină alba 5 linguri, Pra de copt cu șofran 1 plic, Zahăr vanilinat 1 plic. Pentru umplutură: Căpșuni cca. 300 g, Cocos răzuit 4 linuri. Pentru servire: Căpșuni cca. 200 g, Gelatină spray lichidă Frișcă cca. 100 g.

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe pe deplin!

După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea.

După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt, făina alba și cea de cocos, cernută alternativ, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toate ingredintele.

Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie cubulețe. Apoi se adaugă în aluatul de bezea împreună cu nuca de cocoss răzuită și se amestecă ușor, ca să se înglobeze în masa de aluat.

Se taptează formele de chec cu foiae de pergament sau classic unse cu puțin unt/ulei și presărată făină, apoi se toarnă aluatul obținut și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 180 grade, apoi cca. 15 minute la 150 grade.

După ce trec testul scobitorii, brioșele se scot din cuptor, se lasă la răcorit.

Pentru serivre se pudrează din plin cu zahăr pudră, așa simplu.

Sau se ornează cu căpșuni întregi, decorate cu gelatină lichidă și asezonată cu frișcă bătută.

Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Pentru aluat: Albuș de ou 400 g ( cca. de la 12 ouă!), Zahăr tos 200 g, Oțet 1 lingură, Sare roz de Himalya 1 lingură, Făină de cocos 5 linguri, Făină alba 5 linguri, Pra de copt cu șofran 1 plic, Zahăr vanilinat 1 plic. Pentru umplutură: Căpșuni cca. 300 g, Cocos răzuit 4 linuri. Pentru servire: Căpșuni cca. 200 g, Gelatină spray lichidă Frișcă cca. 100 g.

Categorii

Retete similare