Chec lejer cu ciocolata

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec lejer cu ciocolata

Ungeti cu unt o forma de chec lunga de 25 cm. Pudrati-o cu 20 g de zahar si dati-o la frigider. Incingeti cuptorul la 240gr.. Separati albusurile de galbenusuri si frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si amestecul devine spumos. Lasati untul sa se topeasca incet pe bain-marie, turnati-l peste galbenusuri si amestecati. Adaugati pudra de cacao, faina, amidonul si praful de copt, amestecati si parfumati cu vanilie. Bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea si incorporati-le usor in compozitia preparata anterior, ridicand-o cu o spatula. Turnati compozitia in forma, dati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 10 minute. Reduceti temperatura la 210gr. si continuati coptul inca 20 de minute. Lasati checul sa se raceasca, scoateti-l din forma cand este inca caldut si serviti-l dupa ce s-a racit complet.

Ingrediente Chec lejer cu ciocolata

50 g cacao

4 oua

125 g faina

75 g amidon

250 g zahar + inca 20 g

250 g unt + inca 15 g

1/2 plic praf de copt

1 lingurita vanilie pudra

1 priza sare.

Categorii