Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se usor. Nucile se dau putin la cuptor dupa care se curata de coaja si 1/2 se macina fin si 1/2 se toaca mai marunt. Faina se cerne o data si se amesteca cu ingredientele uscate (cacaoa cernuta, praful de copt, bicarbonatul, nuca, ciocolata taiata cuburi mici, ghimbirul tocat si condimentele). Peste oua se adauga compozitia de lapte si unt impreuna cu coaja de citrice si se mixeaza. La sfarsit adaugam faina in transe si amestecam usor de jos in sus. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac dupa care se pun in compozitia finala cu tot cu lichid.

Ingrediente Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

arome concentrate pentru un chec bogat in ciocolata servit la o cescuta de cafea

minunat

Ingrediente:

200 gr faina

100 gr zahar

2 linguri cacao nemteasca

1 lingurita potrivita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

90 gr unt

2 oua

150 gr lapte cantarit ca si greutate

2 oua mari

90 gr ciocolata neagra amaruie 70% cacao

1 fiola esenta vanilie

un praf de cardamon-1 vf cutit

un praf de scortisoara

1 lingurita esenta cafea

cateva bucatele ghimbir confiat taiat foarte fin

1 mana stafide

esenta rom

cognac

1 mana nuca macinata

1 lingurita coaja portocale

1 lingurita coaja lamaie

Categorii