Chec rotund (Tulband cake )

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chec rotund (Tulband cake )

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu mixerul(telul)la turatie mare,pana se face o spuma ,dupa se adauga uleiul lasand mixerul la un stand mai mic de turatie,apoi se adauga laptele in care a fost adaugata sarea pentru sa fie deja topita inainte sa fie adaugata in castron,dupa adaugat praful de copt impreuna cu faina pana se face un aluat gros ca o smantana,mixam bine pana numai ramane gogolosi de faina,apoi mai adaugam in compozitie ,fructele confiate,nucile si esentele,iar acestea le amestecam cu o lingura de lemn. Cuptorul trebuie incins la 180 grade,compozitia pusa in forma care este unsa bine cu unt si putin tapetata cu faina ca sa nu se lipeasca . La cuptor trebuie lasat intre 45 minute- 1 ora,pana se face putin aurie la culoare,se scoate din forma si se pudreaza cu zahar pudra. Daca nu aveti forma rotunda de chec puteti sa folositi si o alta forma . Va doresc ''Pofta buna"".

Ingrediente Chec rotund (Tulband cake )

3 oua

250 gr.zahar

200 ml.lapte(rece)

100 ml.ulei(floarea soarelui)

Faina cat cuprinde pentru a face un aluat ca o smantana mai groasa.

Fructe confiate,nuci.

Esente: vanilie,lamaie sau coaja de lamaie.

Sare: un varf de cutit.

Un pachetel de praf de copt.

Putin de unt(50 gr) pentru uns forma de chec.

Zahar pudra.

Categorii