Cheescake cu aroma de vanilie
Reteta culinara Cheescake cu aroma de vanilie din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cheescake cu aroma de vanilie
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cheescake cu aroma de vanilie
Are o textura fina, ca un mousse, frumos aerat, ferm si lejer! In concluzie o bunatate! Se poate servi pudrat cu zahar pudra, cu un piure (coulis) de fructe, chiar si cu fructe proaspete sau cu un sos de ciocolata caldut...este foarte bun si simplu :x! Din pacate fotografiile nu sunt foarte ajutatoare, dar gustul este minunat! ;)
INGREDIENTE
Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit.
Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea si zaharul este topit, apoipunem esenta de vanilie, plicul de pudding si amidonul si amestecam pana la omogenizare. Acum, punem si crema de branza si mixam usor pana incorporam frumos toate ingredientele, iar la final, albusurile batute spuma pe care le amestecam in compozitie cu o spatula cu miscari de jos in sus pana la omogenizare. Umplutura rezultata o turnam peste baza de biscuiti, nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 45 minute. Pentru a fi siguri ca nu se va arde pe fund, puteti inveli tava in folie de aluminiu, pentru siguranta! Dupa ce Cheescake-ul este gata, il lasam sa se raceasca, apoi il dam la frigider pentru cateva ore sau pana dimineata.
Ingrediente Cheescake cu aroma de vanilie
Pentru baza:
150g biscuiti (eu am folosit cu scortisoara si umpluti, dar voi puteti pune de care doriti)
50g unt topit sau 60g daca sunt simpli
Pentru umplutura:
3 oua
un praf de sare
150g zahar
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
3 linguri amidon de porumb
1 plic praf de pudding (40g) (cu parfum de vanilie sau Chantilly)
1 kg crema de branza (eu am folosit Fromage Blanc de 35% materie grasa)