Cheesecake cu fructul pasiunii

Reteta culinara Cheesecake cu fructul pasiunii din categoria Dulciuri. Specific Peru. Cum sa faci Cheesecake cu fructul pasiunii

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu fructul pasiunii

Baza: 250 gr biscuiti digestivi sau simplii (eu am folosit digestivi) 125 gr. unt la temperatura camerei Crema: 500 gr de mascarpone sau branza Philadelphia 200 ml frisca lichida 250 gr pulpa fara seminte de fructul pasiunii 150 gr zahar 15 gr gelatina neutra (8 lamine am folosit eu) Gelatina de fructul pasiunii: 250 gr pulpa cu seminte de fructul pasiunii 4 linguri de zahar sau dupa gust 5 lamine de gelatina neutra Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm. Biscuitii se tritureaza foarte bine, apoi se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se amesteca pana cand se omigenizeaza tot untul. (Untul se poate pune si topit si racit,eu l-am pus taiat bucatele si la temperatura camerei) Biscuitii se pun in tava tapetata cu hartie pentru copt. Punem tava la frigider. Crema: Gelatina se pune la hidratat conform instructiuniilor de pe pachet. Frisca lichida se mixeaza pana se intareste. Separat, se mixeaza putin si mascarponele . Intr-o cratita, pulpa de fructul pasiunii se pune pe foc impreuna cu zaharul, se lasa pe foc amestecand continuu pana se incalzeste, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si stoarsa foarte bine de apa, se amesteca pana se topeste, peste pulpa se adauga o lingura din mascarpone si se amesteca pana se omigenizeaza, apoi tot amestecul se pune peste mascarpone si cu un tel omogenizam foarte bine ingredientele, la final se adauga frisca batuta si omogenizam bine. Crema se pune peste stratul de biscuiti, se lasa la frigider pana cand crema se intareste (2 ore). Dupa ce crema vedem ca e intarita, preparam gelatina din pulpa cu seminte de fructul pasiunii. Gelatina neutra se hidrateaza in apa rece. Pulpa cu seminte de fructul pasiunii se pune pe foc impreuna cu zaharul, se incalzeste, dar nu lasam sa ajunga la punctul de fierbere, se ia de pe foc si se adauga gelatina si amestecam pana se dizolva. Lasam amestecul sa se raceasca putin, sa il putem atinge cu degetul, apoi se pune peste crema tartei. Se da la frigider 2 ore sau peste noapte, apoi se poate servi. Pofta buna!

Ingrediente Cheesecake cu fructul pasiunii

Baza:

250 gr biscuiti digestivi sau simplii (eu am folosit digestivi)

125 gr. unt la temperatura camerei

Crema:

500 gr de mascarpone sau branza Philadelphia

200 ml frisca lichida

250 gr pulpa fara seminte de fructul pasiunii

150 gr zahar

15 gr gelatina neutra (8 lamine am folosit eu)

Gelatina de fructul pasiunii:

250 gr pulpa cu seminte de fructul pasiunii

4 linguri de zahar sau dupa gust

5 lamine de gelatina neutra

Categorii