Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare
Reteta culinara Cheesecake cu jeleu din lemon curd- cu numărul 600 şi o dublă aniversare din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare
Cu această reţetă aniversez şi 5 ani de când sunt bucătăraş,Vă mulţumesc fiindcă existaţi oameni dragi. Un desert delicios,reţetă cu care vreau să răspund invitaţiei Laurei,care găzduieşte luna aceasta provocarea Mistery Box Challenge,proiect iniţiat de Cerasela. Vreau să le mulţumesc şi fetelor pentru că m-au primit alături de ele. Dintre ingredientele propuse de Laura,eu am ales pentru acest desert: brânza,zmeura,cireşe şi lamâia. Imi place foarte mult cheesecake-ul,mai ales combinat cu fructe. Totuşi nu mă încânta foarte mult blatul din biscuiţi aşa că am preferat să fac un blat pufos. In crema de brânză am adaugat zmeură şi l-am acoperit cu un jeleu minunat din lemon curd (cremă de lamâie).Pentru că eu ma „lupt” cu o dieta,am înlocuit zaharul cu Green Sugar(dacă tot am primit premiul de la Bucataras).Mie îmi place foarte mult acest zahar „verde”,dar voi puteti să folosiţi zahar obişnuit,în aceeaşi proporţie. Vă garantez că este la fel de răcoros ca şi o îngheţată.
Ingrediente Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare
3 oua
90 g Green Sugar
100 g faina
2 linguri ulei
Sare
500 g crema Mascarpone
300 ml frisca lichida îndulcita
18 g Green Sugar (2 linguri)
Coaja de lamâie
Vanilie
6 foi gelatina(10g)
Zmeura congelata
1 ou întreg + 2 galbenusuri de ou
75 g Green Sugar
60 ml suc (zeama)de lamâie
Vanilie
3 foi gelatina (5g)
Cireşe confiate