Cheesecake din transilvania - prajitura cu branza

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake din transilvania - prajitura cu branza

Aluatul: Se pun toate intr-un vas si se framanta pana se formeaza aluatul . Aluatul obtinut se intrinde intr-o tava, tapetata cu unt si faina, si se da la copt cam 40 de minute la 170- 175 C. Odata trecute cele 40 de min se scoate din cuptor.

Umplutura si bezeaua: Se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. Se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharulsi se mai bat pana ce lucesc.

Se toarna peste aluatul scos din cuptor intai umplutura si se niveleaza, dupa care si albusurile si se niveleaza. Se mai da la cuptor inca 20 de minute. Va sfatuiesc sa o lasati sa stea sa se raceasca un pic inainte de a o taia.

Ingrediente Cheesecake din transilvania - prajitura cu branza

Pentru aluat:

250 g de faina

250 g unt nesarat la temp camerei

2 galbenusuri

3 linguri (L) de smantana

1 lingurita (l) de bicarbonat stins cu suc de lamaie

1 l de coaja de lamaie

2 g zahar tos

1 plic de esenta de vanilie de la dr Oetker

Pentru umplutura:

- 600 g branza de vaci stoarsa bine

- 4 galbenusuri

- 150 g zahar

- 1 plic de esenta de vanilie de la dr Oetker

Pentru bezea:

- 200 g zahar

- 2 plicuri de zahar vanilat

- 6 albuse

Categorii