Cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Reteta culinara Cheesecake la rece cu visine si ciocolata din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Cheesecake la rece cu visine si ciocolata

 

Sper ca mai puteti suporta o prajitura cu visine. Nu de alta, dar trebuie sa fac curatenie in congelator. Glumescv desigur, evident ca am atatea visine in congelator tocmai pentru ca imi plac la nebunie. Din cantitatile de mai jos am obtinut  un cheesecake intr-o forma cu diametrul de 22 si una dreptunghiulara, ambele cu peretii foarte mici.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
Blat: 400 gr biscuiti dupa prefeinta 180 gr unt 82% grasime topit Umplutura: 500 gr crema de branza 200 gr frisca 200 gr ciocolata neagra 120 gr zahar pudra Jeleu de visine: 350 gr visine congelate 2 linguri zahar 1 plic gelatina Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron.Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu ajutorul unui pahar presam bine pe fund si pe pereti. Daca nu avem o forma cu pereti detasabili din care sa o scoatem usor putem tapeta forma de tarta cu folie alimentara. Dam forma la frigider pana pregatim crema. Punem ciocolata rupta bucati intr-un vas la bain marie pana se topeste bine. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp mixam frisca , apoi o amestecam cu crema de branza. Adaugam ciocolata racita si zaharul pudra. Omogenizam bine si turnam crema peste blatul de biscuiti, apoi o dam la rece pana pregatim jeleul. Pentru jeleu punem gelatina intr-o cescuta cu 3 linguri apa rece la hidratat. Visinele impreuna cu zaharul le punem la foc mic si le lasam sa fiearba inca 2-3 minutepana dupa ce au inceput sa clocoteasca. Adaugam lichid fierbinte peste gelatina hidratata, omogenizam rapid, apoi turnam gelatina peste visine. Amestecam bine si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Cu o lingura punem visinele peste crema, apoi turnam usor lichidul. Dam prajitura la frigider pana in momentul servirii(cel putin 1 ora).

Ingrediente

  • Blat: 400 gr biscuiti dupa prefeinta 180 gr unt 82% grasime topit Umplutura: 500 gr crema de branza 200 gr frisca 200 gr ciocolata neagra 120 gr zahar pudra Jeleu de visine: 350 gr visine congelate 2 linguri zahar 1 plic gelatina
  • 400 gr biscuiti dupa prefeinta
  • 180 gr unt 82% grasime topit
  • 500 gr crema de branza
  • 200 gr frisca
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 120 gr zahar pudra
  • 350 gr visine congelate
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Categorii

Retete similare