Cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Reteta culinara Cheesecake la rece cu visine si ciocolata din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake la rece cu visine si ciocolata

 

Sper că poți suporta un alt tort cu cireșe. Nu de alta, dar trebuie să curăț congelatorul. Glumesc, desigur, evident că am atâtea cireșe în congelator tocmai pentru că le iubesc. Din cantitățile de mai jos am obținut un cheesecake în formă cu diametrul de 22 și unul dreptunghiular, ambele cu pereții foarte mici.

Rock: 400 gr biscuiti dupa preferinte 180 gr unt 82% grăsime topită Umplere: 500 gr crema de branza 200 gr frisca 200 gr ciocolata neagra 120 gr zahar pudra Jeleu de cirese: 350 gr cirese congelate 2 linguri de zahar 1 plic de gelatină Zdrobim biscuitii si ii punem intr-un bol. Peste ele punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecați până obțineți un aspect nisipos. Punem biscuitii in forma de tarta si cu ajutorul unui pahar presam bine pe fund si pe pereti. Dacă nu avem o formă cu pereți detașabili din care să o scoatem ușor putem tapet forma de tarte cu folie alimentară. Se modelează la frigider până când crema este gata. Pune ciocolata sparta intr-un bol la bain marie pana se topeste bine. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp se amesteca frisca, apoi se amesteca cu crema de branza. Adăugați ciocolată răcită și zahăr pudră. Se amesteca bine si se toarna crema peste foaia de biscuiti, apoi se lasa sa se raceasca pana pregatesti jeleul. Pentru jeleu se pune gelatina intr-o cana cu 3 linguri de apa rece hidratata. Punem visinele impreuna cu zaharul la foc mic si mai lasam sa fiarba 2-3 minute pana incep sa fiarba. Adăugați lichid fierbinte peste gelatina hidratată, amestecați rapid, apoi turnați gelatina peste cireșe. Se amestecă bine și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Cu o lingura punem ciresele peste crema, apoi turnam usor lichidul. Dam prajitura la frigider pana este gata de servire (cel putin 1 ora).

Ingrediente Cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Blat: 400 gr biscuiti dupa prefeinta 180 gr unt 82% grasime topit Umplutura: 500 gr crema de branza 200 gr frisca 200 gr ciocolata neagra 120 gr zahar pudra Jeleu de visine: 350 gr visine congelate 2 linguri zahar 1 plic gelatina

400 gr biscuiti dupa prefeinta

180 gr unt 82% grasime topit

500 gr crema de branza

200 gr frisca

200 gr ciocolata neagra

120 gr zahar pudra

350 gr visine congelate

2 linguri zahar

1 plic gelatina

Categorii