Chifle cu raclette
Tanghzong: este o metoda japoneza care permite painii sa aiba o consistenta moale incomparabila! Metoda consta in incalzirea apei la 65° si amestecarea cu o cincime din greutatea sa in faina, pentru a obtine o pasta care va multiplica glutenul in paine.
Instructiuni de preparare Chifle cu raclette
Pregatiti tangzhong: intr-o cratita, turnați apa. Adaugati făina si bateti cu telul. Se amesteca la foc mic pana cand amestecul este gros și ajunge la 65° C. Se infoliaza si se pune 6 ore la rece.
În vasul robotului, puneti faina, zaharul si sarea si laptele praf. Faceti o gropita mica si adaugati drojdia. Adaugati untul, oul, laptele si tangzhongul.
Framantati aproximativ 10 minute la viteza mica. Formati o bila si acoperiti cu un prosop. Lasati aluatul sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
Se degazeaza aluatul si formeaza bile de aproximativ 75 g fiecare, apoi se dau prin faina pentru a putea fi usor manevrate. Taiati raclette si baconul 4.
Aplatizati bucatle de aluat. Puneti o bucata de bacon si o bucată de raclette in centrul fiecarui aluat si pliati aluatul deasupra. Formati iar bile.
Aranjati bilele intr-o forma unsa unt si bilele cu galbenus de ou. Lasati sa crească timp de 1 h 30 la temperatura camerei, acoperit cu un prosop.
Coaceti 20 minute la 180°C.
Gata!
Ingrediente Chifle cu raclette
Metoda Tangzhong :
100 ml apa
20 gr de faina T45
350 gr de faina T45
45 gr zahar
1 lingurita de sare
10 gr lapte praf
15 gr drojdie proaspata (ou 5 gr drojdie uscata)
30 gr de unt moale
1 ou
110 ml lapte
3 felii de raclette
3 felii bacon
1 galbenus