Chifle cu raclette

Tanghzong: este o metoda japoneza care permite painii sa aiba o consistenta moale incomparabila! Metoda consta in incalzirea apei la 65° si amestecarea cu o cincime din greutatea sa in faina, pentru a obtine o pasta care va multiplica glutenul in paine.

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Chifle cu raclette

Pregatiti tangzhong: intr-o cratita, turnați apa. Adaugati făina si bateti cu telul. Se amesteca la foc mic pana cand amestecul este gros și ajunge la 65° C. Se infoliaza si se pune 6 ore la rece.

În vasul robotului, puneti faina, zaharul si sarea si laptele praf. Faceti o gropita mica si adaugati drojdia. Adaugati untul, oul, laptele si tangzhongul.

Framantati aproximativ 10 minute la viteza mica. Formati o bila si acoperiti cu un prosop. Lasati aluatul sa creasca 2 ore la temperatura camerei.

Se degazeaza aluatul si formeaza bile de aproximativ 75 g fiecare, apoi se dau prin faina pentru a putea fi usor manevrate. Taiati raclette si baconul 4.

Aplatizati bucatle de aluat. Puneti o bucata de bacon si o bucată de raclette in centrul fiecarui aluat si pliati aluatul deasupra. Formati iar bile.

Aranjati bilele intr-o forma unsa unt si bilele cu galbenus de ou. Lasati sa crească timp de 1 h 30 la temperatura camerei, acoperit cu un prosop.

Coaceti 20 minute la 180°C.

Gata!

Ingrediente Chifle cu raclette

Metoda Tangzhong :

100 ml apa

20 gr de faina T45

350 gr de faina T45

45 gr zahar

1 lingurita de sare

10 gr lapte praf

15 gr drojdie proaspata (ou 5 gr drojdie uscata)

30 gr de unt moale

1 ou

110 ml lapte

3 felii de raclette

3 felii bacon

1 galbenus

Categorii