Chifle pizza
Minunate ca o gustare sau o masa usoara. Va explicam totul pas cu pas mai jos, in video reteta pentru a reproduce cu usurinta. In functie de preferinte, nu ezitați sa modificați umpluturile :-)
Instructiuni de preparare Chifle pizza
In vasul robotului puneti faina, sarea si zaharul si formati o gropita. Puneți drojdia zdrobita (aveti grija sa nu atinga sarea!). Adaugati apa si laptele si framantati la viteza medie timp de cateva minute.
Apoi adaugati untul taiat in bucati mici, putin cate putin, in timp ce framantati. Dupa ce untul este bine incorporat, lasati aluatul sa creasca la temperatura camerei timp de 1 ora.
Dupa acest timp, formati bile de aluat de aproximativ 50 gr. Luati o minge si intindeti-o in mana.
Puneti o lingurita de sos de rosii. Taiati sunca in felii si puneti o bucata peste sosul de rosii. Adaugati si cascaval ras.
Inchideti mingea prin strangerea marginilor aluatului.
Asezati bilele formate in tava. Ungeti bilele cu ulei de masline folosind o pensula si presarati oregano. Lasati 20 de minute la temperatura camerei.
Coaceti 20 minute la 180°C.
Gata!
Ingrediente Chifle pizza
Aluatul:
280 gr de faina
1 lingura zahar
1 lingurita de sare
10 gr drojdie proaspata
120 ml lapte
60 ml apa
30 gr unt
Umplutura:
4 linguri sos de rosii
2 felii de sunca presata
100 g cascaval ras
ulei de masline
oregano