Chocolate chips cheesecake

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chocolate chips cheesecake

Biscuitii se macina,apoi se amesteca cu untul topit. Acesta va fi blatul .Se ia o forma (rotunda) cu fund detasabil cu diametru de 20-22 cm.Se aseza in ea blatul si se preseaza bine. Dupa aceasta operatiune se da forma la frigider 20-30 de minute, timp necesar pentru a ne apuca de pregatirea umpluturii,asa: crema de brinza se mixeaza ,apoi se pune mierea.Se mixeaza,in continuare. Apoi,se bate frisca,separat.Se lasa,putin,pina pregatim gelatina. Gelatina se inmoaie in apa rece(cca 5-6 linguri,sa cuprinda gelatina); dupa ce s-a dizolvat se pune pe foc cat se se infierbinte,sa nu fiarba.Gelatina,daca fierbe,isi pierde proprietatile. Se lasa cateva secunde,sa se raceasca,putin,sa nu o folosim fierbinte.Se amesteca in crema de branza, apoi se adauga frisca .Aceasta operatiune se va face manual nu cu ajutorul robotului de bucatarie sau mixerului. Aceasta crema se va adauga peste blatul de biscuiti de la frigirer si se va lasa cel putin 2 ore in frigider . Apoi,se rade,putina ciocolata.Peste ciocolata rasa se pune putina glazura de cacao. Asa am facut eu.Se poate orna,dupa placerea fiecaruia. Se lasa,iar,in frigider,cel putin o ora.

Ingrediente Chocolate chips cheesecake

Blat

-250 g biscuiti

-100 g unt

Crema

-250 g brinza-crema

-250 ml(sau dupa gust) miere de albine

-250 ml frisca lichida

-25-40 g chocolate chips(sau bucatele mici de ciocolata)

-15-20 g gelatina

Pt.ornat

-ciocolata(amaruie,cu lapte………….cum preferam) rasa15-20 g

-sau glazura de cacao:3 linguri de zahar pudra 1,5 lingura de lapte 1lingura de cacao cca 25 g de unt

Categorii