Choux cu foie gras si confit de ceapa

Cautati un aperitiv de petrecere? Alegeti choux cu foie gras si confit de ceapa ;-) O reteta usoara, care poate deveni chiar si rapida daca va pregatiti cojile in prealabil si le aranjati in ultima clipa! Un preparat 100% de casa, care este explicat pas cu pas mai jos ↓ ↓

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Choux cu foie gras si confit de ceapa

Intr-o cratita, puneti apa cu untul si sarea, pe foc. Cand untul se topește, se adauga faina dintr-o singura miscare si se amesteca pana cand pasta rezultata se indeparteaza de marginile tavii.

Luati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca energic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.

Folosind un poshe, formati cojile la dimensiunea dorita. Bateti oul si ungeti cojile cu o pensula, rotunjind bine forma.

Coaceți 25 de minute la 180°C . Aveti grija, ca la sfarsitul gatitului, sa nu le scoateți direct de din cuptor, pentru ca se vor dezumfla. Lasati usa cuptorului deschisa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a le scoate.

Tăiati capacul fiecarui choux si adaugati niste confit de ceapa. Adaugati o bucata de foie gras si adaugati iar un pic de confit de ceapa.

Puneti capacul si gata!

Ingrediente Choux cu foie gras si confit de ceapa

Cojile choux :

80 gr faina

50 gr unt

130 ml apa

2 oua

1 ou pentru ungere

1lingurita de sare

300 gr foie gras

100 gr confit de ceapa

Categorii