Choux cu somon
Usor de facut, daca va pregatiti cojile in avans si garnisiti in ultimul moment pentru o pregatire expresa. Combinata cu crema branza Philadelphia si putin marar, combinatia va fi ideala. O reteta explicata de noi, pas cu pas mai jos ↓ ↓
Instructiuni de preparare Choux cu somon
Intr-o cratita, puneti apa cu untul si sarea, pe foc. Cand untul se topește, se adauga faina dintr-o singura miscare si se amesteca pana cand pasta rezultata se indeparteaza de marginile tavii.
Luati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca energic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.
Folosind un posh, formati cojile la dimensiunea dorita. Bateti oul si ungeti cojile cu o pensula, rotunjind bine forma.
Coaceți 25 de minute la 180°C . Aveti grija, ca la sfarsitul gatitului, sa nu le scoateți direct de din cuptor, pentru ca se vor dezumfla. Lasati usa cuptorului deschisa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a le scoate.
Umplutura: Taiati somonul in bucati foarte mici. Păstrati o treime pentru a decora. Se amesteca restul cu celelalte ingrediente ale umpluturii.
Taiati capacul fiecarui choux si umpleti-l cu amestecul pregatit anterior, apoi acoperiti cu bucati mici de somon. Puneti capacul la choux.
Et voilà!
Ingrediente Choux cu somon
Aluatul de choux :
80 gr faina
50 gr unt
130 ml apa
2 oua
1 ou pentru ungere
1 lingurita de sare
Umplutura:
250 gr branza proaspata (tip Philadelphia)
150 gr de somon afumat
piper
marar