Chutney de ceapa rosie cu stafide

Reteta culinara Chutney de ceapa rosie cu stafide din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Chutney de ceapa rosie cu stafide

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chutney de ceapa rosie cu stafide

 

Chutney sau dulceata de ceapa rosie cu stafide, dulce si lipicioasa, e compania perfecta pentru un platou de branzeturi speciale, o tarta sau simplu, peste o felie de paine cu branza. 

 

INGREDIENTE
1,5 kg ceapa rosie 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de sare 300 g zahar brun 150 ml vin rosu 50 ml otet balsamic 50 g stafide 3-4 cuisoare

Taie ceapa fideluta.

Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa.

Adauga sarea, zaharul, stafidele, vinul, otetul balsmic si cuisoarele, amesteca si micsoreaza focul.

Lasa sa fiarba pana zeama scade de tot, amestecand din cand in cand, pana devine lipicioasa si isi schimba culoarea. Ca la orice dulceata.

Pune chutney-ul in borcane sterilizate si pastreaza-l la frigider.

Ingrediente Chutney de ceapa rosie cu stafide

1,5 kg ceapa rosie

3 linguri ulei de masline

1/2 lingurita de sare

300 g zahar brun

150 ml vin rosu

50 ml otet balsamic

50 g stafide

3-4 cuisoare

Categorii