Chutney de ceapa rosie cu stafide
Reteta culinara Chutney de ceapa rosie cu stafide din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Chutney de ceapa rosie cu stafide
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chutney de ceapa rosie cu stafide
Chutney sau dulceata de ceapa rosie cu stafide, dulce si lipicioasa, e compania perfecta pentru un platou de branzeturi speciale, o tarta sau simplu, peste o felie de paine cu branza.
INGREDIENTE
Taie ceapa fideluta.
Incalzeste uleiul intr-un vas cu fundul gros si caleste usor ceapa, la foc mediu, amestecand mereu, pana devine sticloasa.
Adauga sarea, zaharul, stafidele, vinul, otetul balsmic si cuisoarele, amesteca si micsoreaza focul.
Lasa sa fiarba pana zeama scade de tot, amestecand din cand in cand, pana devine lipicioasa si isi schimba culoarea. Ca la orice dulceata.
Pune chutney-ul in borcane sterilizate si pastreaza-l la frigider.
Ingrediente Chutney de ceapa rosie cu stafide
1,5 kg ceapa rosie
3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita de sare
300 g zahar brun
150 ml vin rosu
50 ml otet balsamic
50 g stafide
3-4 cuisoare