Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Reteta culinara Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac din categoria Sosuri. Cum sa faci Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

 

Această minunată rețetă, am descoperit-o culmea într-o revistă a magazinului TAKKO :D M-a cucerit așa de tare încât am exectuta-o mai repede, decât alte rețet ce stau în așteptare :D M-am documentat ce-i cu chutney-ul ăsta : Radu Popovici m-a lămurit, un sos mai gros dulce,acru picant și tare aromat cu mirodenii minunate. http://www.reteteleluiradu.ro/2010/06/15/pe-scurt-despre-chutney/ Așa că m-a încumetat și am preparat, acum abia aștept să gătim chinezește, merge foarte bine ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Dovleac 600 g,

Roșii 4 bucăți,

Ceapă roșie 1 bucată,

Ceapă galbenă 1 bucată,

Usturoi 2 căței,

Ghimbir decojit 2 cm,

Ardei roșu iute 2 bucăți,

Ulei de măsline 2 linguri,

Oțet de vin alb 100 ml,

Zahăr brun 150 g,

Vin alb 10 ml,

Cuișoare 2 bucăți,

Frunze de dafin 2 bucăți,

Baton de scorțișoară ½ bucată,

Sare iodată 1 lingură.

Categorii