Cinnamon rolls, sau cum le zicem noi - cuiburi cu scortisoara

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cinnamon rolls, sau cum le zicem noi - cuiburi cu scortisoara

Intr-o cratita puneti laptele, apa si untul sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba, . Puneti acest amestec, ouale, sarea, faina si drojdia in cuva masinii de paine, in ordinea data de producator .

Selectati functia "aluat". Urmariti aluatul ca sa nu iasa din cuva . Intre timp amestecati scortisoara, zaharul si cocosul pentru umplutura. Preincalziti cuptorul la 190 C.

Dupa ce s-a terminat programul, scoateti aluatul si framantati-l un minut. Pe o suprafata cu faina intindeti cu sucitoarea aluatul in forma dreptunghiulara. Ungeti cu untul moale suprafata aluatului. Peste unt presarati amestecul de scortisoara si stafidele, lasand cam 2 cm liber pe margini.

Rulati aluatul strans pe lungime.Taiati aluatul in bucati de 2 cm.Asezati cuiburile intr-o tava unsa cu unt, cu o distanta de 2 cm intre ele, daca doriti sa nu se lipiasca una de alta punetile mai distantiate, eu am facut si in acest fel si va asigur ca cele mai bune suntcele clasice.

Acoperiti-le cu un prosop si lasati-le sa dospeasca pana se dupleaza volumul (cam 30 min.).Coaceti-le la 190 C pentru 20-25 minute pana devin aurii.

Amestecati zaharul praf cu untul,vanilia, laptele si iaurtul. Glazura trebuie sa aiba o textura groasa, daca vi se pare prea lichida mai adaugati zahar praf. Scoateti din cuptor tava si turnati peste glazura.

Ingrediente Cinnamon rolls, sau cum le zicem noi - cuiburi cu scortisoara

180 ml lapte

- 180 ml apa

- 2 oua mici

- 45 g unt

- 1 l (lingurita) extract de vanilie

- 7 g sare

- 75 g zahar

- 560 g faina

- 15 g drojdie uscata

Pentru umplutura:

- 55 g unt moale

- 5 g scortisoara

- 110 g zahar brun

- 40 g nuca de cocos

- 95 g stafide

Pentru glazura:

- 200 g zahar pudra

- 30 g unt topit

- 3 ml extract de vanilie

- 35 ml lapte

- iaurt Cremosso de cocos Danone

Categorii